A A A K K K
для людей із порушенням зору
Росошанська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Липовецької громади

Рік після об`єднання

Дата: 01.03.2019 14:14
Кількість переглядів: 288

Обєднання:

рік потому: (деякі роздуми)

     По завершенню календарного року,  як правило підводять підсумки виконаного і намічають плани на рік прийдешній. Головною зміною у житті нашої громади було те, що  ми жили за новим бюджетом об’єднаної громади. Було багато побоювань у наших жителів у зв’язку із реформою медицини, освіти, ставлення до нас , як нових членів громади. Були й відверті незрозумілі закиди  про  особисту наживу і можливості привласнення майна громади. Витала плітка, що всі установи  будуть терміново закриті і це лякало людей найбільше. Сьогодні ми бачимо слідуюче:  працює наш старостат, надаючи послуги як і раніше, працюють ФаПи в Очиткові та  Люлинцях, продовжує працювати школа, хоч частину дітей підвозять до Росоші, є сполучення із центром громади та з обласним центром, жителі заключили декларації із сімейними лікарями, один із них приїзжає на планові виїзди і якщо потрібно, термінові.  В минулому році ми розпочали роботи по водогону в с. Очитків  та ремонті свердловини та більшу частину цих робіт виконали, хоч ще частина жителів продовжує  нав’язувати думку, що ніякої води у нас не буде. У школі відключили частину опалювальної системи і замінили котел на економний, сучасний та завозяться палети  і заготовляються дрова для його опалення. За підтримки сільської ради, допомоги орендарів і небайдужих жителів ми закінчили ремонт сільського клубу в с. Люлинцях, проводили роботи по благоустрою населених пунктів, поремонтували східці біля клубу в с. Очитків та біля  обеліска, придбано електричні обігрівачі для ФаПів  та сільської ради. В усьому, що ми зробили є велика особиста заслуга голови нашої громади.

 Коштами орендарів земельних паїв завершено фасад біля ФаПу в с. Люлинці, придбано сценічні костюми для колективу «Подоляночка», встановлено два пластикових вікна в адмінприміщенні, встановлено знак на  вїзді в с. Очитків,  вивезено бетонні кільця для встановлення лічильників на воду, привозилось вугілля і дрова  до школи, виділявся бензин і дизельне пальне для потреб громади також в комунальну власність громади повернуто 474,267 га земель запасу і резерву, якими може розпоряджатися громада без стороннього впливу .

Звичайно , люди судять по тому, що бачать і хочуть миттєвих результатів, але все зробити не так просто, як здається, одно оформлення документів потребує багато часу, коштів і ходанини по різних інстанціях та це інколи важко пояснити тим, хто цього ніколи не робив.

  На мою думку- поступ у кращий бік відбувається і він є неминучим. Треба тільки об’єднувати зусилля і намагатись внести свою часточку у розвиток нашої громади. Вірю у покращення рівня життя кожного члена громади і  в те, що обєднання було правильним кроком,  а ще переконана- мої односельці наймудріші і найкращі посеред людей.

  А працювати у нас є над чим. У 2019 році треба закінчити водопровід в с. Очитків та побудувати в с. Люлинці, підготувати документацію і здійснити підключення свердловини до електромережі, закупити новий шкільний автобус, продовжити  роботи по ремонту доріг, продовжити роботу по благоустрою сіл,

треба думати що робити із проблемою сортування і вивезення сміття, приведення до належного вигляду водойм і ще безліч великих і малих проблем які появляються щоденно.

 Реалізувати намічене ми можемо тільки працюючи наполегливо і цінуючи допомогу і підтримку кожного, хто готовий  це робити. Кожна праця завжди дає результат, по іншому не буває. Хочеться, щоб цей результат був якнайкращим, пам’ятаймо, що багато чого залежить саме від нас. А ще треба обов’язково міняти мову ультиматумів на мову спільних рішень і компромісів.

 

    З глибокою повагою в.о. старости  Зінаїда Кучеренко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора