A A A K K K
для людей із порушенням зору
Росошанська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Липовецької громади

рішеня 17сесії

Дата: 06.05.2019 09:21
Кількість переглядів: 327

                               

УКРАЇНА

РОСОШАНСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

Липовецького району   Вінницької області

Р І Ш Е Н Н Я №244

         20  грудня   2018  року                       17   сесія   8  скликання


Про затвердження  Програми соціально-економічного розвитку Росошанської сільської    ОТГ


          Керуючись  підпунктом  22  частини  1  статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», постановою КМУ від 26.04.2003 року № 621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проекту державного бюджету», методичними  рекомендаціями щодо формування і реалізації прогнозних та програмних документів соціально-економічного розвитку об?єднаної територіальної громади, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.03.2016р.№75, сільська рада ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму соціально-економічного розвитку Росошанської  сільської ОТГ.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови - Цимбалюка В.М. та  на постійну  комісію  Росошанської  сільської  ОТГ  з питань планування фінансів, бюджету  та  соціально- економічного розвитку  (Гнатів Г.В.)

Сільський   голова                                          Володимир  Сличук

 

Додаток

                                                                                                     до рішення № 244 

                                                                                           17 сесії  8 скликання

від 20.12. 2018року

 

 

ПРОГРАМА

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ

РОСОШАНСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ   ОТГ

НА 2019 РІК

Програма економічного і соціального розвитку Росошанської  сільської ради на 2019 рік (далі – Програма) розроблена відповідно до вимог закону України від 23.03.2000 року № 1602-ІІІ “Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України”, постанови КМУ від 26.04.2003 року № 621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проекту державного бюджету», Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та інших нормативно-правових актів, з метою аналізу соціально-економічної ситуації на території сільської ради за попередній період та визначення чинників, які стримують розвиток територіальної громади.

У Програмі визначено цілі та завдання соціально-економічної та культурної діяльності сільської ради на 2019 р., спрямовані на розвиток громади – роботи з благоустрою, виконання ремонтних робіт на об’єктах комунальної та інших форм власності, поповнення дохідної частини бюджету, з метою формування якісного та безпечного середовища життєдіяльності населення Росошанської сільської ради. Заходи Програми фінансуються за рахунок коштів бюджету сільської ради, субвенцій з державного, обласного бюджету. Заходи спрямовані на реалізацію єдиної політики розвитку території сільської ради, шляхом взаємодії з Вінницькою  облдержадміністрацією, суб’єктами підприємницької діяльності, громадськості.

На основі оцінки тенденцій економічного і соціального розвитку сільської ради в 2018 році, визначення нагальних проблем розроблено основні напрямки розвитку, пріоритети діяльності, а також основні завдання і заходи на 2019 рік. Організацію виконання заходів Програми здійснює виконком Росошанської сільської ради. У процесі виконання Програма може уточнюватися. Зміни і доповнення до Програми затверджуються сесією Росошанської  сільської ради за поданням виконкому сільської ради.Звітування про виконання Програми здійснюється за підсумками року.

Програма економічного і соціального розвитку сільської ради на 2019 рік базується та враховує головні цілі і завдання розвитку Росошанської  територіальної громади.

Основною метою розвитку сільської ради у 2019 році є збереження реальних доходів та поліпшення добробуту населення громади, створення нових робочих місць та отримання позитивного фінансового результату, розвиток та підтримка підприємництва, впровадження енергозберігаючих технологій на об’єктах комунальної сфери сільської ради. Програма містить основні показники економічного і соціального розвитку Росошанської сільської ради на 2019 рік.

      Центр Росошанської ОТГ, а саме, село Росоша  знаходиться на відстані 60 кілометрів у східному  напрямку від обласного центру (м. Вінниця). Територія сільської ради становить 68 кв.км.  На даній території розташовані чотири населених пункти: с.Росоша, селище Липовець, с.Очитків, с.Люлинці.

     Загальна кількість населення, станом на 01.01.2018року становила3512 чоловік. На території сільської ради функціонує Росошанська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Очитківська  ЗОШ І-ІІ ступенів, в яких навчається 238 учнів. В с.Росоша функціонує  дитячий дошкільний навчальний заклад «Сонечко», який відвідує 78 дітей дошкільного віку. В селі Росоша знаходиться будинок культури, в якому працює 3 працівники. В цьому ж приміщенні знаходиться сільська бібліотека, яка обслуговує жителів сільської ради. В селі Росоші працює Росошанська амбулаторія сімейної практики і медицини. В с.Очитківзнаходиться будинок культури, в якому працює 1 працівник, в цьому ж приміщенні знаходиться сільська бібліотека. В селі знаходиться Очитківський фельшерсько- акушерський пункт. В селі Люлинці розташований сільський клуб, фельшерсько–акушерський пункт. На території селища Липовець знаходиться фельшерсько- акушерський пункт, розташовані підприємства ТОВ «Рамбурс», ТОВ «Кусто – Агро», ТОВ «Мова ЛТД», а також залізнична станція Одеської  залізниці.  На території сільської ради розташовані 15 магазинів та  4 кафе.

І. Оцінка економічного та соціального розвитку сільської ради

Протягом 2018року виконкомом Росошанської сільської ради проводилась значна робота спрямована на забезпечення зростання економіки сільської ради та вирішення проблемних питань в усіх галузях господарського комплексу сільської ради.

За 11 місяців 2018 року: загальний фонд власні доходи– 8784,652 тис.грн.; з трансфертами – 21152,743 тис.грн., спеціальний фонд з власними доходами– 1145,297 тис.грн.

Серед платників, які забезпечують стабільні надходження до бюджету, варто назвати такі, як ПрАТ  «Зернопродукт  МХП», ТОВ «Елеваторна компанія» «КустоАгро», ТОВ «Рамбурс». 

Одним із важливих резервів наповнення сільського бюджету є орендна плата за землю. Орендна плата за землю юридичних осіб за 11 місяців 2018 року – фізичних осіб – 524,775 грн., оренда юридичні особи – 1583,983 грн. Для мобілізації коштів до сільського бюджету протягом року посилено контроль за повнотою сплати платежів до сільського бюджету, термінами укладення договорів оренди на земельні ділянки, та їх реєстрації. Проводилась робота щодо залучення до сплати земельного податку та орендної плати суб’єктів господарювання, які використовують земельні ділянки для здійснення комерційної або виробничої діяльності без офіційного оформлення.

Населення сільської ради становить на 01.01.2018року –3512 чоловік; народилось на 01.12.2018р. – 14дітей; померло на 01.12.2018р. – 46громадян; зареєстровано шлюбів на 01.12.2018р. – 3. На території сільської ради знаходиться 1195 домогосподарств, в тому числі: в с.Росоша– 815, в селищі Липовець – 205, в с.Очитків -110, с.Люлинці – 65.

  Основним досягненням сільської ради в 2018році є:

  • розроблена технічна документація  по  будівництву водогону питної  води  по с. Очитків  та с. Люлинці;
  • розпочато  і завершено будівництво водогону питної  води  протяжністю  15 км в  с.Очитків;
  • проведено поточний ремонт ФАпУ  в с. Очитків, с.Люлинці, встановлено системи електроопалення;
  • здійснюється підвіз  учнів  5 – 11класів с. Очитків, с.Люлинці  до навчально- виховного закладу Росошанська ЗОШ І-ІІІ ст.- дошкільний навчальний заклад  «Сонечко»,  учні  с. Очитків  та с.Люлинці  харчуються безкоштовно;
  • проведена реконструкція системи  опалення, із заміною котла на тверде паливо в Очитківській  ЗОШ  І-ІІ ст.
  • відкрито продовольчий магазин в с. Люлинці;
  • зроблено поточний ремонт в   сільському клубі   с. Люлинці;
  • закуплено музичний центр для сільського клубу в с. Люлинці;
  • зроблено капітальний ремонт дороги в с. Росоша, по вул. Яблунева, вул. Пирогова, часткова по вул. Шкільна  з асфальтовим покриттям протяжністю 2 км.
  • зроблено  тротуарну пішохідну доріжку 130 п/м в центрі с. Росоша по вул. Грушевського.
  • проведено заміну твердо паливного котла в дитячому садочку «Сонечко»  с. Росоша;
  • встановлено систему електроопалення ФАП с-ща Липовець;
  • закуплено для навчально- виховного закладу: Росошанська ЗОШ І-ІІІ ст. – дошкільний- навчальний заклад «Сонечко» оргтехніку ( 6 плазмових телевізорів, ксерокс, принтер), для  шкільної  їдальні  - морозильну  камеру, електричну  плиту  з  електричною  духовкою, холодильник, посуд, посудомийну машину;
  • на  території  школи  встановлено  6  тринажерів;
  • придбано  для  комунального  закладу « Росошанська АЗПСМ» кардіограф з  програмним забезпеченням.    

 Росошанська об’єднана громада – сільськогосподарський край привабливий для інвесторів та людей; територія багатогалузевого виробництва і переробки сільськогосподарської продукції; громада з якісними послугами, безпечна, з комфортними умовами проживання, чистим довкіллям та відпочинком.

Протягом поточного року зусиллями правоохоронних органів та при підтримці сільської ради не допущено дестабілізації оперативної обстановки на території сільської ради. При    виконкомі  сільської  ради  утворена  та  працює  рада  безперервної  профілактики  правопорушень  та  злочинів. Засідання  виконавчого комітету проходять  щомісячно.

 

ІІ. Цілі та пріоритети на 2019рік

Метою і завданням Програмиє відновлення сталого економічного зростання, створення умов для надходження вітчизняних інвестицій, формування режиму максимального сприяння для бізнесу, зниження рівня бідності та підвищення соціальної захищеності жителів територіальної громади, розвиток гуманітарної сфери.

Досягнення зазначеної мети у 2019році планується здійснити шляхом реалізації таких пріоритетних напрямків:

-зростання добробуту та підвищення життєвого рівня населення територіальної громади;

-підвищення якості надання медичних та освітянських послуг;

-продовження впровадження енергозберігаючих заходів у закладах бюджетної сфери та приватному секторі;

-створення умов для розвитку підприємницької діяльності, підвищення  інвестиційного  іміджу сільської ради;

-раціональне використання бюджетних коштів, зміцнення бюджетної та фінансової дисципліни;

-здійснення роботи в сфері природокористування та безпеки життєдіяльності людини шляхом реалізації державної політики у сфері захисту населення і території сільської ради від наслідків можливих надзвичайних ситуацій;

-створення дієвих механізмів для розвитку громадянськогосуспільства шляхом забезпечення підвищення якості управління, відкритості у діяльності виконкому сільської ради.

2.1. В соціальній сфері сільської ради

Для збереження і відродження сіл, поліпшення якості та продовження тривалості життя населення, забезпечення сучасних умов проживання Росошанською  територіальною громадою на 2019 рік передбачено здійснення ряд  практичних заходів.

Також буде розширена в рамках децентралізації влади повноваження відділу соціального захисту і забезпечено на території сільської ради підготовку і передачу документів по наданню соціальних допомог населенню.

2.2. В гуманітарній сфері сільської ради

На території сільської ради діє  дитячий дошкільний навчальний заклад «Сонечко», який відвідує 78 дітей  дошкільного віку. В даному закладі створено комфортні умови для  нормального  розвитку  та  виховання дітей. На території сільської ради діють: Росошанська ЗОШ І-ІІІст., яка забезпечує навчанням-214 учнів, Очитківська  ЗОШ І-ІІ - 25учнів, в 2018році булозабезпечено  безкоштовним харчуванням  учнів 1- 4 класів, учні 5, 7 класів, які підвозяться з Очиткова харчуються безкоштовно.Гуманітарний відділ працює над впровадженням нового Закону «Про освіту», нових форм і методів роботи в умовах децентралізації влади.

Педагогічний колектив шкіл приділятимеувагу розвитку самоврядування учнів якзасобу демократизації сучасної школи. Для забезпечення сталого функціонування  навчальних закладів планується здійснити наступні заходи:

 

2.3. В культурній сфері сільської ради

Реалізацію державної політики в галузі культури територіальної громади здійснює 2 будинки культури,1 сільський  клуб. Будинок  культури, що знаходиться в селі Росоша, знаходиться в доброму стані. В будинку культури  працює 3 працівники. В цьому ж приміщенні розміщена бібліотека. Убудинкукультури, який  знаходиться в селі Очитків  потрібен ремонт. В будинку культури працює 1 працівник. В будинку культури діє аматорський вокальний колектив«Подоляночка». Сільський клуб села Люлинці в поточному році капітально відремонтований. В ньому працює 1 працівник. Діє аматорський співочий колектив «Селяночка».Клубні працівники приймають участь у відзначенні всіх державних свят.

 

2.4. Житлово-комунальне господарство, розвиток інфраструктури

населених пунктів сільської ради

Для збереження і відродження сіл, забезпечення сучасних умов проживання та розвитку інфраструктури населених пунктів на території Росошанської територіальної громади на 2019 рік передбачено здійснити ряд практичних заходів, а саме:

  • будівництво спортивного майданчику   - 2 млн.;
  • утеплення стелі Росошанського опорного закладу – 1 млн.600 тис. грн.;
  • реконструкція  КЗ  Росошанська  АЗПСМ  - 1 млн.400 тис.грн.;
  • завершення водогону питної води  в селі Очитків – 500 тис. грн.;
  • будівництво водогону питної води в  селі  Люлинці Оратівського р-ну – 2 млн. грн.;
  • будівництво дороги по вул. Лісова  селище Липовець (протяжністю 700м) – 1млн.грн.;
  • будівництво дороги по вул. Молодіжна  село Росоша  (протяжністю 700м) – 1млн.грн.;
  • будівництво дороги по вул.Яблунева  село Росоша (протяжністю 900м) – 1млн. 400 тис. грн.;
  • поточний ремонт будинку культури в  селі Росоші (внутрішні роботи) – 400 тис. грн.;
  • впорядкування  дороги провулок Шкільний  в с. Очитків – 100тис. грн.;
  • будівництво  тротуарної  доріжки  вул. Привокзальна (100 п/м) – 100тис.
  • встановлення забору  біля адміністративного приміщення ( 70 п/м) – 25 тис. гр встановлення вуличного  освітлення  по  вул. Незалежності  в селі Очитків;
  • підтримка малозабезпечених верств  населення – 100 тис.
  • озеленення, облаштування квітників – 1тис. грн.
  • встановлення  камери відеоспостереження в центрі села Росоша – 250 тис. грн.

З метою розв'язання соціально-побутових проблем молодих сімей, багатодітних та інших незахищених категорій громадян сільської ради планується: виділення земельних ділянок під житлове будівництво та ведення  особистого селянського господарства.

Невід’ємною частиною Програми економічного і соціального розвитку Росошанської  сільської ради є безумовне виконання  цільових програм:

Програма благоустрою  на 2019 рік;

Програма розвитку культури  на 2019 рік;

Програма розвитку ліквідації  забруднення  навколишнього середовища на     2019 рік;

Програма розвитку ефективної  діяльності медичного закладу  на 2019рік;

Програма ефективної діяльності виконавчого комітетущодо виконання власних  і  делегованих повноважень  на 2019 рік;

Програма розвитку  соціального  захисту  окремих  категорій населення на  території  сільської ради на 2019 рік;

Програма  цільового фонду Росошанської сільської  ОТГ  на  2019 рік;

Програма забезпечення ефективної діяльності навчально- виховного комплексу Росошанська ЗОШ І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад  «Сонечко»  на  2019 рік;

ІІІ. Фінансове забезпечення Програми

Росошанська  сільська рада забезпечуватиме здійснення заходів щодо виконання Програми за рахунок коштів місцевого бюджету, централізованого забезпечення виконання програм, а також за рахунок коштів благодійних внесків підприємств всіх форм власності, що знаходяться натериторії сільської ради та коштів благодійних організацій.

ІV. Координація та контроль  за  ходом виконання  Програми

Контроль та  координацію за ходом виконання  Програми  здійснює  виконавчий комітет  Росошанської сільської  ради.

V. Очікувані  результати  виконання  Програми

Виконання Програми дасть  змогу покращити гармонійний таскоординований розвиток  Росошанської  територіальної громади, всіх організацій  і  установ, навчальних  та культурно-просвітницьких закладів, розташованих  на  її  території. Зміцнить матеріально-технічну базу закладів освіти і  культури. Сприятиме зростанню добробуту та підвищенню життєвого рівня населення територіальної громади.                                                                                                                                                                                       

                                                                      Фото без опису                                       

 

УКРАЇНА

РОСОШАНСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЛИПОВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я №245

       20 грудня 2018 року               17 сесія 8  скликання

Про затвердження Програми благоустрою 

населених пунктів Росошанської  сільської

об’єднаної  територіальної громади на 2019 рік

     З метою поліпшення благоустрою населених пунктів сільської ради об’єднаної  територіальної громади, керуючись пунктом 22 статті 26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні»,Законом України «Про відходи» від 5.03.1998р., Законом України «Про державні цільові програми» від 18.03.2004 р., сесіяРосошанської сільської ради    ВИРІШИЛА :

1.Затвердити Програму  благоустрою населених пунктів Росошанської сільської  об’єднаної  територіальної громади на 2019 рік  (Додається).

2. Це рішення набирає чинності з моменту його прийняття.

3. Контроль  за  виконанням цього рішення покласти на  постійну комісію з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи (Яківчук А.В.)

     Сільський голова                                Володимир Сличук

 

                                               Додаток

 до рішення №245

 17сесії 8 скликання

 Росошанської сільської ради

 від 20 грудня 2018 року

Програма благоустрою

Росошанської сільської об’єднаної територіальної громади

на 2019 рік

1. Загальні положення

Система управління усіх сфер суспільного життя Росошанської ОТГ спрямовується на те, щоб підвищити  життєвий рівень населення. Розвиваються та вдосконалюються дошкільні, освітні, позашкільні, бібліотечні та медичні заклади.

За останні роки у населених пунктах Росошанської сільської ради проведено значну роботу у сфері благоустрою вулиць, кладовищ, зовнішнього освітлення, а також впорядкування територій закладів, установ, організацій та інших робіт.

          Програма благоустрою на 2019 рік є конкретним та логічним продовженням цієї роботи та конкретним доповненням програми «Соціально-економічного  розвитку Росошанської   сільської ради».

        Ця Програма може доповнюватися новими розділами та напрямами, уточнюватись у відповідності з бюджетними надходженнями.              Програма благоустрою розроблена на виконання Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про благоустрій населених пунктів", "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про відходи», «Про охорону атмосферного повітря", "Про охорону і використання пам’ятників історії і культури».

2. Мета програми

       Основною метою Програми благоустрою є реалізація комплексу заходів щодо забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані, очищення та озеленення територій, а також соціально-економічних, організаційно-правових і екологічних норм щодо поліпшення мікроклімату, санітарної очистки,  створення оптимальних умов праці, побуту та відпочинку жителів громади.

         Програмою благоустрою передбачається проведення конкретної роботи в наступних напрямах:

  • приведення сіл сільської ради до належного рівня (утримання історико-архітектурної спадщини, пам’ятників,  вулиць, тротуарів, встановлення та поновлення в’їзних знаків,  вказівників, табличок з назвами вулиць, дорожніх знаків, розмітки, тощо;
  • покращення зовнішнього вигляду та санітарного стану населених пунктів (організація роботи по прибиранню населених пунктів, забезпечення своєчасного збору та вивезення ТПВ, запобіганню виникнення стихійних сміттєзвалищ, скошування трави, облаштування безпечних місць для виїзної торгівлі;
  • утримання, догляд за зеленими  насадженнями, спилювання аварійних, сухих дерев, утримання клумб, газонів, смуг зелених насаджень;
  • забезпечення якісного зовнішнього освітлення вулиць  (поточне утримання, продовження робіт з реконструкції та встановленню нових ліній зовнішнього освітлення  з застосуванням технологій та елементів енергозберігання);
  • забезпечення належного вигляду місць  похованння померлих (продовження робіт по впорядкуванню кладовищ);
  • придбання, встановлення та благоустрій дитячого майданчика,  тощо;
  • організація робіт з благоустрою, святкового прибирання територій населених пунктів до відзначення державних свят, релігійних свят,
  • проведення профілактичної роз’яснювальної роботи серед населення, власників комерційних структур щодо дотримання правил благоустрою, санітарних норм, правил поведінки в громадських місцях, запровадження роздільного збору побутових відходів, участі громадян у наведенні порядку за місцем проживання.

3. Обгрунтування шляхів і засобів, реалізації заходів Програми благоустрою

        Реалізація Програми благоустрою буде здійснюватися шляхом виконання містобудівних, організаційних, екологічних та економічно - обґрунтованих, першочергових заходів, що дадуть змогу забезпечити комплексний благоустрій території, а саме щодо:

Загальних питань благоустрою:

  • дотримання вимог Правил благоустрою населених пунктів сільської ради;
  • підвищення якості ремонту, утримання об’єктів благоустрою, належна гарантія;
  • захист об’єктів благоустрою від неналежної експлуатації, інших незаконних дій, збереження їх функцій;
  • технічна оцінка та обґрунтованість використання машин і механізмів, що використовуються під час утримання та ремонту об’єктів благоустрою;
  • створення безпечних умов праці персоналу та безпечних виробничих умов під час утримання та ремонту об’єктів благоустрою; 
  • Утримання вулично-дорожньої мережі:
  • належний капітальний, поточний ремонт вулиць, доріг, тротуарів;
  • впровадження нових, прогресивних технологій, використання енергозберігаючих матеріалів та компонентів для ремонту вулично-дорожньої мережі та утримання її в зимовий період;
  • облаштування, належне утримання вулиць;

Зовнішнього освітлення:

  • належне утримання, поточний ремонт, ліквідація аварійно-небезпечних ділянок (ситуацій) об’єктів зовнішнього освітлення населених пунктів;
  • автоматизація управління зовнішнім освітленням;
  • переоснащення, реконструкція, встановлення зовнішнього освітлення із запровадженням сучасних енергозберігаючих технологій;

Утримання зелених насаджень:

  • обробка, захист, догляд за зеленими насадженнями; 
  • облаштування та відновлення клумб, газонів, систематичний догляд за ними;
  • Санітарна очистка:
  • організація та вдосконалення роботи по прибиранню та вивозу ТПВ на сміттєзвалище;

         Заходи з виконанням Програми  благоустрою та показники їх результативності затверджуватимуться щорічно на сесії Росошанської сільської ради при формуванні бюджету.

4. Ресурсне забезпечення виконання завдань Програми благоустрою

       Цільове фінансування Програми благоустрою здійснюватиметься згідно плану заходів на її проведення, що затверджується окремим рішенням сесії  Росошанської сільської ради, передбачених бюджетом.

         У ході реалізації заходів Програми благоустрою можливі корегування, зміни, уточнення, доповнення пов’язані з фактичним надходженням коштів на реалізацію розділів програми, уточненням обсягів робіт виходячи з реальних можливостей бюджету, результатів конкурсних переможців торгів та державних закупівель, згідно з законодавством.

5. Строки, моніторинг та контроль за виконанням завдань Програми благоустрою

       Виконання Програми благоустрою передбачено на період 2019 року на використання коштів на заплановані роботи.

         Збір, узагальнення, конкретний аналіз про виконання об’ємів запланованих заходів Програми благоустрою здійснюється виконкомом Росошанської сільської ради з залученням безпосередніх виконавців щоквартально.

         Щорічний звіт про виконання заходів Програми благоустрою подається на попередній розгляд постійної комісії з висновками та пропозиціями вносяться для розгляду на сесії Росошанської сільської ради.

         Контроль за використанням бюджетних коштів спрямованих на забезпечення виконання Програми благоустрою здійснюються у встановленому порядку.

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма благоустрою

          Однією з найбільших проблем є формування зовнішнього вигляду населених пунктів, придання їм естетично привабливого вигляду, покращення умов проживання мешканців, покращення екологічного стану та забезпечення безпеки життєдіяльності населення.

ІІІ. Мета Програми благоустрою

          Контроль за впорядкуванням та утриманням території Росошанської сільської об’єднаної територіальної громади в належному стані.

IV. Перелік завдань, заходів та показників Програми благоустроюнаселених пунктів Росошанської сільської ради на 2019 рік

№ з/п

Назва завдання

Строк виконання заходу, показника

Виконавці заходу, показника

Джерела фінансування

Очікуваний результат

1.

Забезпечити поточне обслуговування мереж вуличного освітлення

Протягом 2019 року

Виконком

 

Бюджет сільської ради

Збільшення кількості відремонтованих світло точок, працюючих мереж освітлення

2.

Забезпечити зимове утримання доріг

Осінньо-зимовий період

Виконком

 

Бюджет сільської ради

Збільшення площі доріг очищених від снігу

3.

Підсипка та грейдування  грунтових доріг в населених пунктах громади

Протягом 2019 року

Виконком

Бюджет сільської ради

Покращення благоустрою

4.

Забезпечити прибирання вулиць,  кладовищ, ліквідація стихійних сміттєзвалищ

Протягом 2019 року

Виконком

 

Бюджет сільської ради

Забезпечення якісного прибирання

5.

Забезпечити озеленення територій, утримання зелених насаджень, викошування чагарників,

Весняно-осінній періоди

Виконком

 

Бюджет сільської ради

Відновлення зеленої зони

6.

Проведення робіт по благоустрою, впорядкуванню та оформленню населених пунктів до святкування визначних дат, державних та релігійних свят та інших масових заходів

Протягом 2019 року

Виконком

 

Бюджет сільської ради

Створення належних умов для святкування визначних дат, державних, релігійних свят та інших масових заходів

7.

Закупівля інвентарю, матеріалів, для проведення робіт по благоустрою

Протягом 2019 року

Виконком

 

Бюджет сільської ради

Покращення благоустрою

8.

Облаштування та утримання місць виїзної торгівлі

Протягом 2019 року

Виконком

Бюджет сільської ради

Покращення благоустрою

9.

Інші послуги по благоустрою

Протягом 2019 року

Виконком

 

Бюджет сільської ради

Покращення благоустрою

       З метою реалізації програми передбачити кошти у бюджеті об’єднаної громади на 2019 рік у сумі 3 431 302грн.

V. Координація та контроль за ходом виконання Програмиблагоустрою

Координацію щодо Програми  благоустрою виконує виконавчий комітет Росошанської сільської ради.

Звіт про виконання Програми благоустрою подається щорічно на сесію сільської ради не пізніше, ніж через місяць після завершення року. Відповідно до уточнення місцевого бюджету вносяться зміни до Програми благоустрою.

      Секретар ради                                                    Софія Соя

Фото без опису                                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора